Искать в этом блоге

вторник, 21 сентября 2021 г.

 Сьогодні День народження Короля жахів - Стівена Кінга!


21 вересня 1947 року народився Сті́вен Е́двін Кі́нг- один з найбільш відомих американських письменників сучасності, сценарист, продюсер і актор, найбільш відомий по роботі над такими картинами, як «Мізері», «Втеча з Шоушенка», «Зелена миля», «Сяйво», «Воно».
Романи та оповідання Стівена Кінга розійшлися по світу сумарним тиражем понад 350 мільйонів примірників, багато творів отримали повнометражні екранізації, телевізійні і навіть театральні постановки. Літературному стилю автора властива гострота, моторошні сюжети, увага до діалогів і пристрасть до викриття людських пороків.
За свою творчість Кінг отримав премію Брема Стокера, Всесвітню премію фентезі, нагороду Британського товариства фентезі. Лауреат премії О. Генрі 1995 року за оповідання «Людина в чорному костюмі» в номінації «Краще оповідання, надруковане в журналі. У 2003 році Національний фонд книг нагородив письменника медаллю за видатний внесок в американську літературу. Він отримував нагороди за внесок у літературу протягом всієї кар’єри.
«Кінг не просто лякає, він робить це майстерно і талановито!», «Кінг не має собі рівних в історії літератури жахів», – так про письменника відгукуються сучасники.
Приходьте за книжками Стівена Кінга до нашої бібліотеки- філії для юнацтва! Тим паче, що колекцію маємо немалу!




Комментариев нет:

Отправить комментарий