Искать в этом блоге

пятница, 3 марта 2017 г.

3 березня - Всесвітній День письменника!



Письменник - професія, якій навчаються і опановують все життя. Хтось з раннього дитинства мріє викладати свої думки на папері, деякі стають майстрами пера в зрілості і старості. Ніяких певних правил не існує. Письменники - люди, які хочуть і вміють говорити зі світом за допомогою ручки або друкарської машинки. Професіонали своєї справи мають власний день, в який отримують привітання - це 3 березня.

Як не дивно, майстри слова були серед людей ще задовго до появи писемності. У ті часи їх розповіді не викладали на папері, а передавали з уст в уста. До наших днів імена багатьох творчих діячів просто не збереглися і були загублені. Але без них не було б ні сучасних авторів, ні літератури в цілому. Багато століть письменство не вважалося серйозним заняттям.

Це свято об'єднало безліч людей, що займаються письменством. 3 березня день письменника стали відзначати всі літератори, нарисовці, романісти, сатирики, поети, драматурги та ін

На жаль, День письменника дуже часто залишається непоміченим.
 У цей день нерідко проводять конкурси і різні виставки. У публічних бібліотеках і літературних музеях можна поспілкуватися з гостями в особі відомих письменників сучасності.
Бути літератором - дуже складно і відповідально, тому ми просто зобов'язані приділяти заслужену увагу письменникам, поетам і драматургам хоча б раз на рік. Життя без літератури було б не тільки нудне і прісне, а й просто неможливє, тому не забувайте про тих, хто наповнює наше життя змістом.

Комментариев нет:

Отправить комментарий