Искать в этом блоге

пятница, 17 марта 2017 г.

Юрій Винничук - 65 років від Дня народження



Винничук Юрій Павлович
(нар. 18 березня 1952 р.)
письменник, «батько чорного гумору» в українській літературі, дослідник Львова, автор еротично-гумористичних бестселерів, літературно-політичних провокацій та містифікацій. До його фан-клубу належать школярі і викладачі університетів. 
   «Чорні» Винничуківські історії були писані у 70-80-х роках і поширювалися у самвидаві, що викликало інтерес у КДБ. Інші його твори характеризуються жвавим сюжетом, частими еротично-гумористичними пасажами, вишуканістю мови, присмаченої галицизмами, при цьому автор широко використовує алюзії, грає з читачем, провокує його. Юрій Винничук був першим лауреатом премії «Книга року Бі-Бі-Сі» за роман «Весняні ігри в осінніх садах» (2005), вдруге його нагородили цією ж премією за роман «Танґо смерті» (2012). 
     Письменник мешкає у містечку Винники під Львовом, він створив своєрідний міф цього місця, де свого часу  пройшло дитинство «батька» мазохізму Леопольда фон Захер-Мазоха, спадкоємність з яким спостерігається у Винничука, котрий пише: «Винники – це земля мазохізму. Винники – це концентрат мазохізму. Тут усе ним пашить і дихає. Тут кури живуть тільки для того, щоб нести яйця і йти на заріз без жодних вагань. Незарізана курка страждає і мучиться, і буває, що з розпуки навіть кінчає самогубством. Тут свині ніколи не кричать так пронизливо, як деінде, коли їх колють (…). А щоб вони отримали якнайбільше задоволення, гуманні винниківські різники смалять і потрошать їх живцем». 
http://1576.ua/people/3646

      18 березня 2017 року бібліотека для юнацтва Чугуївської ЦБС запрошує всіх бажаючих ознайомитись з творчістю сучасного українського письменника , переглянути    буктрейлери за мотивами його творів  " Танго смерті" , до оповідання - "Федько - халамидник", до новели "Момент".
       Показ відеоробіт відбудется о 13.00 в Інтернет центрі бібліотеки.

Комментариев нет:

Отправить комментарий