Искать в этом блоге

четверг, 19 ноября 2020 г.

21 листопада – День Гідності та Свободи

 21 листопада – День Гідності та Свободи


День Гідності та Свободи – одне зі знакових державних свят у новітній історії України. Цей день було започатковано у 2014 році з нагоди початку двох революцій, які відбулися в Україні у ХХІ столітті: Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року.
Метою запровадження пам’ятної дати, згідно із Указом п’ятого президента України Петра Порошенка від 13 листопада 2014 року “Про День гідності і свободи” , стало утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття.
Цього дня українці віддають шану патріотизму й мужності громадян, які стали учасниками цих подій, піднялися на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.
Події останніх років ставлять перед бібліотеками завдання активізації патріотичного виховання підростаючого покоління.
Готуючись до відзначення Дня Гідності та Свободи, в бібліотеці для юнацтва організована тематична виставка « Осінь, що змінила Україну». На ній представлено літописи очевидців подій, романи, оповідання, нариси, присвячені подіям в Україні початку ХХІ століття.
Працівники бібліотеки привертають увагу відвідувачів до виставки та проводять біля неї інформаційні бесіди про революційні події та патріотів України, які не пошкодували свого життя заради Свободи.
Ми мусимо пам’ятати про всіх мужніх людей, робити все можливе, щоб подвиг героїв не був марним.
Користувачі можуть ознайомитися з друкованими виданнями, представленими на даній експозиції з 19.11.2020 по 24.11.2020 за адресою вул.Харківська, буд. 33.
Запрошуємо всіх бажаючих до перегляду.




Комментариев нет:

Отправить комментарий