Искать в этом блоге

вторник, 24 ноября 2020 г.

В бібліотеці для юнацтва провели виставку- екскурс «Голод у хлібному краї» .

 В бібліотеці для юнацтва провели виставку- екскурс «Голод у хлібному краї» .


В Україні ,щорічно, в четверту суботу листопада, згідно з Указом Президента України, відзначається День пам’яті жертв Голодоморів.
В бібліотеці для юнацтва упродовж тижня організовано виставку «Ті чорні дні голодомору».
На книжковій виставці представлено документи, фотографії та публікації про геноцид української нації, спогади і свідчення очевидців, тих, хто у своїй пам’яті крізь роки проніс страждання та біль спричинені тоталітарним режимом.
Заслуговують уваги книги «Жнива Скорботи» Роберта Конквеста, який ще у ті роки не захотів брехати і сказав світові про те страшне винищення; В.Борисенко «Свіча пам’яті»; книга-меморіал «Голодомор 1932-1933 років в Україні. Документи і матеріали»; збірник Станіслава Кульчицького «Голод 1932-1933р.р. в Україні як геноцид: мовою документів, очима свідків» та інші.
Бібліотекарі розповідають про справжні причини геноциду, про те, що відбувалося у ті страшні роки, а також презентують книги із виставки. Користуачі бібліотеки з цікавістю слухають розповідь, перегортають сторінки книг, присвячених тематиці голодоморів. На жаль, ця страшна подія увійшла до родинної історії майже кожного сучасного українця.
Тільки пам`ятаючи минуле, ми можемо творити сьогодення і мріяти про майбутнє.
Запрошуємо Вас ознайомитись з книжковою виставкою : "Ті чорні дні голодомору" за адресою вул.Харківська, буд. 33


Комментариев нет:

Отправить комментарий