Искать в этом блоге

вторник, 17 ноября 2020 г.

Вітаємо з Днем студента!

 Вітаємо з Днем студента!




Свято встановлено в Україні «…на підтримку ініціативи студентської молоді України…» згідно з Указом Президента України «Про День студента» від 16 червня 1999 р. № 659/99.
Відзначається щорічно 17 листопада. Припадає також на Міжнародний день студентів.
Студентська пора - найяскравіший час в житті кожного з нас. Саме тому День студента – особливе та бажане свято. Студенти завжди були авангардом української молоді. Від їхньої небайдужої життєвої позиції, активної участі у суспільних перетвореннях великою мірою залежить майбутнє України.
Ідея створення міжнародного об'єднання студентської молоді зародилася в Європі наприкінці XIX століття. У 1893 році в Женеві був скликаний Міжнародний конгрес студентів-соціалістів, що прийняв рішення: установити і розвивати зв'язки між студентами різних країн. Істотний вплив на розвиток студентського руху мали трагічні події осені 1939 року в Чехословаччині. Тоді 17 листопада тисячі студентів міста Праги та їхніх викладачів заповнили вулиці міста, протестуючи проти гітлерівської окупації, але вони були арештовані німецько-фашистською владою і розстріляні, або відправлені в концтабори. На світлу пам’ять загиблих студентів Чехословаччини у 1941 році в Лондоні був заснований Міжнародний день студентів.
Сьогодні День студента є символічним об'єднанням студентів усіх факультетів і всіх навчальних закладів. Студенти в цей День традиційно веселяться на повну силу, забувши про майбутню сесію, заліки і «хвости».
До Дня студента України в юнацькій бібліотеці підготовлено книжкову виставку. Експозиція вміщує літературу, що висвітлює проблеми сучасної молоді і студентів, згідно з якими вони входять у самостійне життя і діють як громадяни власної держави, представники і носії власної культури.
Виставка експонується за адресою: вул. Харківська , буд.33
Термін експонування: 17 листопада – 24 листопада 2020р.
Шановні студенти! Прийміть щирі вітання зі святом від бібліотек Чугуївської ЦБС, а також побажання здоров'я, успіхів та активної життєвої позиції. Саме від вас та ваших вчинків, залежить майбутнє!



Комментариев нет:

Отправить комментарий