Искать в этом блоге

четверг, 27 мая 2021 г.

 Щороку 1 червня ми відзначаємо свято маленьких громадян нашої країни – Міжнародний день захисту дітей. Водночас це й свято тих, хто завжди поруч з дітьми, хто піклується про них і допомагає твердо стати на ноги.

Рішення про відзначення Міжнародного дня захисту дітей 1 червня прийняла Міжнародна демократична федерація жінок у листопаді 1949 року, і вже 1950 року був відзначений перший Міжнародний день захисту дітей. В Україні цей день відзначається із 1998 року. І з 1991 році Україна приєдналася до Конвенції ООН про права дитини. Кожна дитина має повне право бути захищеною, має право на повноцінне дозвілля й відпочинок, щоб розвиватися й навчатися для кращого майбутнього. І сьогодні – це не лише веселе свято для самих дітей, а й нагадування суспільству про необхідність захищати права малечі, прагнути, щоб усі діти росли щасливими і в майбутньому стали хорошими батьками і громадянами своєї країни.
Напередодні свята бібліотека- філія для юнацтва підготувала книжкову виставку "Діти - наше щастя , яке потрібно оберігати"
Оскільки цей день співпадає з початком літніх канікул, то й хотілося створити особливу атмосферу для своїх користувачів. Діти з задоволенням розглянули нові, яскраві книги та обіцяли протягом літа якомога більше читати.





Комментариев нет:

Отправить комментарий