Искать в этом блоге

среда, 12 мая 2021 г.

День Європи

 


Щорічно , у третю суботу травня, в Україні відзначають День Європи. В цьому році- 15 травня. Для українців – це особливий день, адже Україну та ЄС єднають спільні цінності, історія та культура.

Цей день – чудовий привід вкотре засвідчити прагнення України жити в мирі та злагоді, будувати своє майбутнє в колі країн об’єднаної Європи.
Відправною точкою на шляху до започаткування відзначення Дня Європи вважається Декларація Шумана, оприлюднена 9 травня 1950 року. Цей історичний документ, направлений на об’єднання під єдиним керівництвом вугільних та сталеплавильних ресурсів низки європейських держав, насамперед Франції та Німеччини, заклав підґрунтя європейської інтеграції.
До 1997 року це свято мало переважно культурно-мистецьку спрямованість та носило обмежений характер.
У 1997-1998 роках до святкування Дня Європи залучилися держави-кандидати на вступ до ЄС. У цих країнах святкування набуло певного політичного забарвлення і було спрямоване на формування громадської думки стосовно підтримки вступу до Євросоюзу.
Відзначення Дня Європи в нашій державі – це підтвердження єдності України та Європи не тільки за географічною ознакою, а і за духом, історією, спільними цінностями, адже український народ є невід’ємною частиною європейської цивілізації.
Європа починається не за кордоном України, вона починається у серці кожного з нас. У переддень свята у читальній залі бібліотеці- філії для юнацтва відкрито книжкову виставку "Письменники Європи". Запрошуємо користувачів до перегляду ( вул Харківська,33)




Комментариев нет:

Отправить комментарий