Искать в этом блоге

вторник, 22 июня 2021 г.

22 червня День народження видатного німецького письменника минулого століття Еріха Марії Ремарка

 22 червня День народження видатного німецького письменника минулого століття Еріха Марії Ремарка (22.06.1898- 25.09.1970)



Еріх Марія Ремарк – один із видатніших і улюбленіших німецьких письменників двадцятого століття. Він прожив довге життя, яке увібрало в себе всі переживання, біль та надію минулого століття, що відобразилося в його творах. Ремарк став одним із тих, хто першим відобразив жахи війни, які шокували тодішню публіку. Його знають як письменника «втраченого покоління». Романи Ремарка сповнені песимізму, але реалістичні, навіюють сум та відчай, але водночас дають надію. Еріх Марія Ремарк вже друге століття залишається улюбленцем мільйонів читачів по всьому світу.
Ремарк (посередині) з фронтовими товаришами. Зліва — Кристіан, його письменник описав в романі «На Західному фронті без змін» як Франца Кемміріха. Пізніше з вини Кристіана письменник був арештований.(Вікіпедія)


До річниці письменника пропонуємо вашій увазі добірку тематичної літератури в бібліотеці- філії для юнацтва (вул.Харківська, буд.,33).Термін експонування: з 22 по 25 червня



Комментариев нет:

Отправить комментарий