Искать в этом блоге

среда, 30 июня 2021 г.

85 років роману Маргарет Мітчел "Віднесені вітром"

 85 років роману Маргарет Мітчел "Віднесені вітром"



30 червня 1936 року вперше вийшов роман Маргарет Мітчел "Віднесені вітром" і потрапив до книжкових крамниць. Роман-легенда, роман на всі часи – майже стільки років поспіль фільм "Віднесені вітром", знятий за романом Маргарет Мітчелл, не здає своїх позиції за популярністю. Цікаво, що сама письменниця зовсім не думала писати роман для широкого загалу.
Коли молода американська письменниця Марґерит Мітчел писала цей свій єдиний роман, вона навіть і згадки не мала про те, що він стане всесвітньо відомим. Проте зараз «Розвіяні вітром» вважають своїм найулюбленішим твором мільйони читачів. Шалене кохання головних героїв роману Скарлет О’Гара та Рета Батлера спалахує в один з найскладніших періодів життя США — під час Громадянської війни Півдня та Півночі (1861—1865) та повоєнної Реконструкції. Здається, що у цьому вирі гине все — люди, маєтки, людські стосунки, і нема сили, яка може їх відродити. Але така сила є — вона називається любов’ю… Про таку любов можна мріяти все життя, але не кожен може її витримати…
Отож запрошуємо прочитати цей роман хто ще не читав або перечитати цей твір. Бібліотека - філія для юнацтва чекає на вас ( вул.Харківська, буд.33)



Комментариев нет:

Отправить комментарий