Искать в этом блоге

вторник, 22 июня 2021 г.

В Україні сьогодні День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни

 В Україні сьогодні День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни



22 червня 1941 - одна з найсумніших дат в історії - початок Великої Вітчизняної війни.
22 червня війська фашистської Німеччини без оголошення війни перейшли кордон Радянського Союзу і почали захоплювати території.



У той перший день війни ніхто з пересічних українців не міг уявити собі майбутні чотири роки неперервних страждань.
Цей день нагадує нам про всіх загиблих у боях, закатованих у фашистській неволі, померлих у тилу від голоду та поневірянь.
Ми сумуємо за всіма, хто ціною свого життя виконав святий обов'язок, захищаючи в ті суворі роки нашу Вітчизну.
Багато наших співвітчизників загинуло вже в перші дні війни, обороняючи кордони рідної держави. Протягом усіх років війни на полях боїв загинуло (за різними даними) від 3 до 4.5 мільйонів українців. Фактично, війна забрала життя кожного п’ятого співвітчизника: батька, брата, чоловіка…
Указом Президента України від 17 листопада 2000 року вирішено відзначати щороку 22 червня Всенародний день ушанування пам’яті жертв Великої Вітчизняної війни. На найвищому державному рівні визнано, що український народ вартий того, щоб мати у своєму календарі День скорботи.
В бібліотеці- філії для юнацтва відкрито тематичну виставку "22 червня 1941 року, рівно о 4-ій" (до "Дня скорботи і вшанування пам'яті жертв війни".) Ознайомитись з представленою літературою ви зможете до 25 червня












Комментариев нет:

Отправить комментарий