Искать в этом блоге

пятница, 23 апреля 2021 г.

23 квітня в усьому світі традиційно відзначають Всесвітній день книги і авторського права.

 Бібліотека - філія для юнацтва нагадує, що 23 квітня в усьому світі традиційно відзначають Всесвітній день книги і авторського права.

Проголошений на 28-й сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО у 1995 році на честь трьох геніїв світової літератури Вільяма Шекспіра (1564-1616), Мігеля де Сервантеса (1547-1616) та Інки Гарсіласо де ла Веги (1539-1616).
Як святкують у різних країнах цей день:
Святкують День книги усюди. Політики, актори та інші відомі особи розповідають про свої улюблені книги, читають з них уривки. У кав’ярнях, концертних залах, бібліотеках відбуваються зустрічі з письменниками та презентації книг. Звичайно ж, є певні традиції і в іспанців. Щороку кілька днів поспіль із кафедри мадридського клубу красних мистецтв професори, школярі і робітники по черзі читають уривки з «Дон Кіхота». На телебаченні уголос читав, навіть, сам король Іспанії.
У Швеції асоціації видавців дарують книги школам і бібліотекам.
У Великобританії та Ірландії випускають спеціальні книжкові гроші номіналом в один фунт та півтора євро. Їх можна обміняти на одну з шести книжок на ярмарку або докласти до її купівлі.
У Німеччині пропонують у цей день просто подарувати комусь улюблену книжку.
У Південній Кореї більшість заходів відбуваються навколо конкурсу шкільних есеїв. А у Гонконзі школярі змагаються у створенні електронної книжки.
Це свято відзначають у 190 країнах світу, в тому числі, звісно, і в Україні
Вітаємо всіх, хто зробив книгу своїм незмінним другом на все життя, а бібліотекарів зокрема. Нових всім книжкових відкриттів і мудрості з книжкової сторінки!







Комментариев нет:

Отправить комментарий