Искать в этом блоге

четверг, 29 апреля 2021 г.

 Рафаель Сабатіні 29.04.1925 – 13.02.1950



29 квітня День народження Рафаеля Сабатіні – всесвітньо відомого письменника італійського і англійського походження.
Народився письменник в італійському містечку Єзі, біля Анкони на Адриатичному узбережжі.
Його батьки були оперними співаками. Змалечку він досконало розмовляв п’ятьма мовами, ще в дитинстві пристрастився до книг і згодом почав писати англійською мовою.
Перша проба пера Рафаеля була в швейцарській школі, а з середини 1890 – х років він зумів зацікавити своїми романами і оповіданнями головні англійські журнали.
У 1904 році вийшла перша книжка, а в 1905 році, після виходу другої, Сабатіні відмовився від комерційної кар’єри і цілком присвятив себе літературі.
До письменника прийшов успіх з виходом роману «Скарамуш», який розповідає про часи Французської революції. Книга стала міжнародним бестселером.
Ще більший успіх Рафаелю Сабатіні принесла трилогія «Одісея капітана Блада». Письменник створив чарівний образ корсара – джельтмена, далекого від злості, несправедливості. В 1935 році «Одісея капітана Блада» була екранізована.
Англійського письменника Рафаеля Сабатіні можна вважати хрещеним батьком тисяч суперменів, героїв сучасних бойовиків, якими зачитуються діти й підлітки всього світу.
Книжки про пірата Сабатіні читалися з ліхтариком під ковдрою. Галєони і фрегати , шторми й затишні гавані , куди кораблі заходять для ремонту, торговці райськими фруктами, гарматні залпи ескадр і поєдинки на шпагах - цей захоплюючий світ пригод і незабутніх подорожей не втрачає актуальності і в наш час.


Комментариев нет:

Отправить комментарий