Искать в этом блоге

четверг, 15 апреля 2021 г.

Леонардо да Вінчі



 Якщо запастися терпінням і виявити

старання, то посіяні насіння знання
неодмінно дадуть добрі сходи. Навчання
корінь гіркий, та плід солодкий.

Леонардо да Вінчі

Леонардо да Вінчі... Хто не знає цього італійського живописця?
15 квітня 2021 року виповнюється 569 років від дня народження Леонардо да Вінчі (1452-1519), італійського живописця, скульптора, архітектора, вченого, інженера.
Бібліотека - філія для юнацтва представляє виставку однієї книги , присвячену життю і діяльності видатного митця -
Б.Михайлов "Леонардо да Вінчі архитектор" , М. : Державне видавництво літератури з будівництва та архітектури , 1952 -80с.
Книга в твердій палітурці з золотим тисненням, з величезною кількістю ілюстрацій. Книга про великого італійського вченого, винахідника, маляра Леонардо да Вінчі. Найбільшу увагу в роботі звернено на творчість Леонардо як архітектора, інженера та теоретика мистецтва.
Леонардо да Вінчі був справжнім поліматом: скульптором, архітектором, музикантом, математиком, інженером і анатомом. З його нестримною жагою пізнання Леонардо да Вінчі не задовольнявся тим, чому він вже навчився, часто переключаючи увагу на нові, не досліджені предмети. Він бачив взаємозв'язки між мистецтвом і наукою, був точним і досконалим у своїй роботі та розробив багато методик, які ми продовжуємо використовувати дотепер. Хоча ми не можемо сподіватися перевершити його досягнення, Леонардо да Вінчі є прикладом ставлення до життя, яке ми всі можемо наслідувати.
Завдяки книзі "Леонардо да Вінчі архитектор " ви дізнаєтесь про творчість Леонардо як архітектора, інженера та теоретика мистецтва епохи Відродження, дізнаєтесь, як скористатися вашими можливостями, робити відкриття, експериментувати, а також уявляти неможливе.
Iснує три різновиди людей: ті, хто бачить; ті, хто бачить,
коли їм показують; та ті, хто нічого не бачить.
Леонардо да Вінчі





Комментариев нет:

Отправить комментарий